Kerja Sambilan Tanpa Modal – Buat Duit Online Dengan Laman PTC

Buat Duit Online Dengan Laman PTC

Posts

Kerja Sambilan Dari Rumah Tanpa Modal

Adakah terdapat kerja sambilan yang dapat

dilakukan di rumah tanpa perlu keluarkan modal?

Salam sejahtera. Jika anda seorang pelajar lepasan SPM, suri rumah, atau pelajar Universiti / Kolej ( sedang cuti semester ) mahupun seorang penganggur yang belum ada rezeki dapat kerja, rugi lade jika tak gunakan masa terluang tu untuk buat duit online dengan kerja sambilan dari rumah tanpa modal. Ya, ianya tanpa modal. Apa yang perlu hanyalah sebuah komputer dan talian internet! Anda boleh buat kerja sambilan ini sambil-sambil buat kerja utama anda kerana kerjanya cuma klik iklan, biarkan iklan tu berjalan (tak perlu tengok pun iklan tu) dan ianya cuma ambik masa 15-30 minit jou sehari.. Tak kira anda seorang pelajar, penganggur, kakitangan kerajaan atau swasta, malah makcik-makcik pun boleh kalau boleh klik-klik dekat komputer tu..

Saya buat blog ni sebab nak kongsi pengalaman dan cara buat duit di internet dengan kerja sambilan tanpa sebarang modal walaupun 1 sen di internet.. dah ramai orang yang cuba buat klik iklan dapat duit ni sebagai kerja part time dari rumah, namun saya nak ingatkan bahawa program ini berkonsepkan: “Anda Buat, Anda Dapat”. Kalau rajin klik, dapatlah banyak upah, kalau tak klik tak dapatlah. Upahnya dalam nilai USD dan kerjanya senang: klik -klik sahaja. Jika nak income cepat naik untuk pendapatan tambahan yang lumayan, kena ajak sekali kawan-kawan join program ini ..kerana setiap klik yang dibuat oleh kawan-kawan atau orang di bawah anda akan memberi komisyen kepada anda. Ya, mereka klik, anda pun dapat komisyen. Boleh tengok bukti income dibawah.

Sekarang ni bukan senang nak cari duit, jika anda suka online, rajin buka facebook dan kerja memang mengadap komputer saban hari, eloklah sambil-sambil kerja tu, buat kerja klik iklan ni. Oh ya, tapi nak klik-klik ni guna laptop atau desktop ye, bukan handphone!

Jika anda boleh klik. anda boleh buat duit dengan Two cara:
  1. KLIK IKLAN DAPAT DUIT- Program ini dinamakan program Paid To Click (PTC). Untuk buat duit online dengan PTC ni, ada banyak syarikat pengiklanan yang menawarkan kerja klik iklan dapat duit, contohnya Ojooo, Neobux, Wordlinx, Buxcap dan Scarlet- Clicks. Keahlian Neobux sekarang telah mencecah 6,591,209 (lebih 6 juta) dan keahlian diterima dari seluruh dunia..
  2. KUMPUL BITCOIN PERCUMA. Kumpul bitcoin ni macam kumpul emas- nilainya semakin meningkat, jangan tak tau anda boleh kumpul secara percuma jou..Untuk kumpul bitcoin percuma baca di bahagian akhir postbode ini.

Saya tunjukkan PROGRAM KLIK IKLAN DAPAT DUIT dulu.

Ojooo adalah satu program klik iklan dapat duit yang sedang berkembang pesat dari negara German. Ojooo ni best sebab upah dia lebih sikit…0.001 hingga 0.005 usd. Jika anda menaja, komisyen 50% akan diberi dari setiap klik rujukan anda. Satu ciri yang sangat istimewa pada Ojooo adalah toeslag rujukan. Bagi setiap 100 dan 1000 klik dari rujukan anda pada setiap jenis iklan, anda akan mendapat verzekeringspremie sehingga 50 $! Beli keahlian premium dan perolehi Ten $ dari setiap pembelian upgrade rujukan anda.

Klik DAFTAR OJOO DI SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar Ojooo.

Telah berjalan dan membayar sejak tahun 2008. Laman web ini adalah cukup baik jika anda boleh refer/taja ahli. Keistimewaan Neobux: boleh menyewa refferals/tajaan untuk harga yang kecil, yang akan meningkatkan income anda, dan dengan itu boleh sewa lebih banyak refferals lagi, seterusnya menambah pendapatan. Satu syarikat PTC yang terkenal dengan pembayaran serta merta dan dipercayai. Anda juga boleh melakukan tawaran dan kerja lain untuk menjana pendapatan sampingan. Anda boleh withdraw apabila anda telah mencapai USD Two.00. Jika berminat untuk mencuba, sila daftar Neobux di DAFTAR NEOBUX DISINI.

Scarlet-Clicks adalah P.T.C yang dibuka pada tahun 2009. Sebagai ahli percuma, anda akan mendapat 40% daripada nilai klik rujukan anda, dan jika anda upgrade ke ahli berbayar akan mendapat 100%.

Sebagai pengguna percuma, anda akan dapati kira-kira 30-35 iklan setiap hari untuk di klik, dan julat nilai antara 0.0002 dan 0.001usd iaitu purata anda dapat kira-kira $ 0.01-0.015 usd setiap hari.

Kaedah pembayaran diterima: Bitcoin, Paypal, Payza dan PerfectMoney.Nilai pengeluaran ondergrens ialah $ 2usd.

Klik DAFTAR SCARLET CLICKS SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar Scarlet Clicks.

Ditubuhkan sejak tahun 2010. Syarikat ini beroperasi oleh pemilik yang bernama Dimitrios Kornelatos dari Athens, Greece. Anda boleh mendapatkan $ 0.0002 sehingga $ 0.001 dari setiap klik. Tiada limit downline yang anda boleh cari, lagi ramai downline anda, lagi cepat income anda bertambah

Klik DAFTAR GPT PLANET DI SINI atau klik banner di bawah untuk mendaftar dengan GPT Planet.

Ini satu lagi laman PTC yang boleh dipercayai, sejak 2014. Ahli boleh mendapat wang tunai dan hadiah-hadiah dengan melihat laman web, jawab survey dan lain-lain. Ianya percuma untuk membuat akaun di sini. Jana pendapatan sehingga $ 0.001 vanaf klik.

DAFTAR CLIXBLUE DI SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar dengan Buxcap.

6. Clixsense. Laman web ini telah dimulakan sejak tahun 2007, sebelum ini ia adalah salah satu laman web PTC (paid to click) yang paling terkenal, akan tetapi, mulai 15 Julai 2018, tiada lagi program klik iklan. Anda boleh menjana pendapatan tambahan dari Clixsense dengan menjawab survey, melakukan offerande dan tasks. Survey mereka bukan saja dalam bahasa Inggeris tapi ada juga survey bahasa Malaysia. Boleh cuba jawab survey. Klik Daftar Clixsense atau klik pada banner di bawah untuk join. Boleh keluarkan duit jika ada minima USD Ten dalam akaun Clixsense anda. Klik sini untuk panduan Cara Daftar Clixsense

Wordlinx , syarikat dipunyai dan diuruskan oleh Rogue Media, United Kingdom adalah laman PTC yang telah dilancarkan secara rasmi sejak Oktober 2003 (dah lebih Ten tahun), salah satu paid to click webpagina yang paling tua dan terbukti menyediakan perkhidmatan pengiklanan yang genuine/sahih. Banyak ciri-ciri membuat Wordlinx satu sistem yang selamat, seperti: syarikat yang didaftarkan, perlindungan ddos, kakitangan berdedikasi dan professional, pelan perniagaan yang stabil, sokongan yang sangat baik, pembayaran segera, forum dan admin yang aktif. Anda boleh buat microtasks Wordlinx. Dulu ada iklan untuk klik, tapi sekarang hanya ada tasks saja

Klik DAFTAR WORDLINX DI SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar Wordlinx.

Komisyen

  1. Untuk PTC Ojooo, GPT Planet dan Scarlet-Clicks, anda boleh guna Paypal atau Payza. Jika guna Paypal, dari Paypal boleh withdraw ke akaun bankgebouw tempatan. Kalau guna Payza, boleh withdraw ke bitcoin wallet. Sila Daftar Paypal, lihat CARA DAFTAR PAYPAL
  2. Untuk Neobux dan Clixsense, komisyen anda akan dibayar ke akaun Payza anda. Kemudian dari akaun Payza, anda boleh keluarkan duit ke bitcoin wallet. Untuk itu, anda perlu mendaftar dengan Payza. Rujuk Panduan Pendaftaran Payza: CARA DAFTAR PAYZA DI SINI.
  3. Untuk paid to click Wordlinx, anda perlu ada akaun Paypal untuk keluarkan duit upah klik iklan. Daftar Paypal, lihat CARA DAFTAR PAYPAL

Sekali lagi saya katakan bahawa anda tidak boleh menjadi kaya dalam satu hari dengan program klik iklan seperti ini. Ianya bersifat sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit. Program ini jenis: ANDA BUAT, ANDA DAPAT.

Terimakasih, dan selamat mencuba.

Cara Withdraw Duit Dari Buxcap

Semoga semua sihat dan ceria melakukan tugas harian masing- masing, disamping melakukan kerja klik iklan yang ringan ini sebagai kerja sambilan untuk tambah sedikit pendapatan.

Hari ni saya akan tunjukkan cara nak withdraw (keluarkan) duit usd dari laman web Buxcap. Minima pengeluaran duit adalah usd Two.

Anda dah daftar Buxcap ke? Jika belum boleh daftar di sini,

Langkah-langkah untuk withdraw duit Buxcap adalah seperti berikut.

1. Pastikan duit dalam akaun Buxcap anda lebih dari usd Two.

Two. Klik pada “Settings” dan klik “Personal Settings”. Masukkan alamat Payza anda atau alamat bitcoin wallet anda dahulu, sebelum keluarkan duit. Kemudian masukkan password dan tekan butang “Send”

Trio. Selepas alamat Payza atau Bitcoin wallet anda telah di simpan (save), klik pada “Withdraw”

Four. Klik pada logo bitcoin (atau Payza) untuk keluarkan duit ke bitcoin wallet anda.

Five. Pastikan alamat bitcoin yang terpapar adalah betul. Ada sedikit toverfee akan dikenakan oleh pihak Buxcap untuk withdraw duit buxcap. Kemudian hanya perlu klik “Send”. Mudah saja withdraw duit Buxcap. USD tersebut akan ditukarkan ke bitcoin mengikut nilai tukaran usd-bitcoin semasa. Cuma tunggu kemasukkan bitcoin pada wallet anda. Selamat mencuba!

Cara Klik Iklan Di Wordlinx

Salam sejahtera dan salam ceria..

Apa khabar, semoga semua ceria dan setia mengklik iklan setiap hari, saya biasanya akan luangkan masa setengah jam setiap hari untuk klik iklan, biasanya waktu malam selepas makan, sambil relaks-relaks depan komputer.

Sebagai ahli program paid to click (ptc) seperti neobux, ojooo, wordlinx, scarlet-clicks dan buxcap, saya perlu memastikan setiap hari saya klik sebanyak Four iklan minima bagi setiap PTC untuk memastikan saya menerima komisyen dari setiap orang down line saya. Jika anda masih belum tahu cara nak cari downline, boleh baca lanjut di Cara Mendapat Downline (klik sini).

Baiklah hari ni saya nak tunjuk cara klik iklan di Wordlinx

Cara Klik Iklan Wordlinx
  1. Login dulu di Wordlinx- klik sini. Kemudian klik “Account”. Jika anda belum daftar, boleh daftar Wordlinx dulu kat sini (klik).

Three. Kemudian klik pada Paid To Click

Four. Kebiasaannya ada Trio hingga Four iklan yang anda boleh klik. Upah nya 0.001usd

Five. Klik iklan tersebut. Pastikan anda pilih form yang dikehendaki sebelum menerima upah klik iklan. Selamat mencuba!

Cara Withdraw Bitcoin Dari Verzekeringspremie Bitcoin

Sihat ke hari ni? Saya harap anda gigih mengumpul bitcoin percuma setiap hari dari faucet2 bitcoin yang saya tunjukkan dalam postbode saya sebelum ini. Apabila dah banyak satoshi bitcoin, anda boleh keluarkannya ke dalam bitcoin wallet anda dan simpan bitcoin tu. Bila dah banyak, anda boleh jual bitcoin anda atau beli mesin mining bitcoin. Jadi hari ni saya akan tunjukkan cara withdraw bitcoin dari Premie Bitcoin.

Lihat step by step cara withdraw bitcoin dari Verzekeringspremie Bitcoin
  1. Login Verzekeringspremie Bitcoin. Klik “Account”

Two. Klik “Go To CoinPot”. CoinPot ni macam micro wallet tempat simpan satoshi anda.

Three. Klik “Withdraw Bitcoin”. Make sure satoshi anda lebih dari 100,000 satoshi. Jika kurang dari 50,000 satoshi, ada toverfee 1000 satoshi akan dikenakan.

Four. Masukkan jumlah bitcoin yang anda nak withdraw, masukkan address/alamat bitcoin anda dan masukkan password Verzekeringspremie Bitcoin anda.

Five. Kemudian ada paparan untuk Confirm, semak betul atau tak maklumat yg anda masuk tadi, kemudian klik Confirm.

6. Buka email anda dan klik verbinding pengesahan yang diberikan. Anda mesti klik sebelum 60 minit, jika tidak permohonan btc akan terbatal.

7. Tunggu kemasukan bitcoin dalam bitcoin wallet anda dalam masa 48 jam. Selamat mencuba!

8. Realitinya: Tak sampai 24 jam, saya dah terima bitcoin dari Verzekeringspremie Bitcoin di bitcoin wallet Luno!

Cara Klik Iklan Dapat USD

Bagaimanakah cara klik iklan dapat upah dalam USD ni?

Sebenarnya ianya sangat mudah, saya tunjukkan caranya:

Cara Klik Iklan Dapat Duit
  1. Mula2 login di Ojooo.com, KLIK DI SINI UNTUK LOGIN. Anda juga boleh login serentak untuk semua program paid to click yang lain seperti NEOBUX, WORDLINX, SCARLET-CLICKS dan BUXCAP. Saya biasanya akan buka serentak ke lima-lima webstek ini dan klik iklan.
  2. Klik PAID TO CLICK ADS

Trio. Klik iklan yang disediakan di bahagian “Fixed Ad”. Semua iklan yang berwarna purple boleh di klik. Satu iklan anda akan dibayar upah 0.001USD. Yang warna oren, iklan tu untuk ahli yang upgrade sahaja.

Four. Biarkan timer masa berjalan selama Five saat, kemudian anda akan mendapat upah. kemudian boleh close window dan teruskan dengan semua iklan yang ada.

Five. Cara klik iklan untuk web lain seperti Neobux, Wordlinx, Scarlet-Clicks dan Buxcap juga adalah lebih kurang sama. Selamat mencuba!

Cara Daftar Program Klik Iklan Ojooo

Saya akan tunjukkan cara daftar program klik iklan dapat duit (program paid to click) Ojooo. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut satu demi satu langkah2 dibawah.

Cara Daftar Program Klik Iklan Ojooo
  1. Untuk daftar, klik sini==>, DAFTAR OJOOO -klik sign up di sebelah kanan atas laman web Ojooo.

Two. Masukkan username yang anda suka, boleh bubuh nickname anda, kemudian masukkan password. Masukkan password sekali lagi untuk confirm, then masukkan email anda.

** Password mesti ada ondergrens 8 huruf dan sekurang2nya satu huruf besar dan satu nombor ok.

Three. Masukkan email Paypal atau email Payza anda. Jika tiada, daftar Paypal dulu di sini. Ikut panduan di bawah.

Four. Di bahagian captcha, tick kotak ” i am not a robot” dan kemudian tandakan gambar yang disuruh, eg, jika disuruh tandakan “street signs” tandakan semua kotak yg ada signboard. Step ini cuma nak pastikan yg anda adalah manusia dan bukannya robot. Kadang2 ada dua paparan, tandakan kotak yg dikehendaki dan akhir sekali klik verify.

Five. Di bahagian terms of service, tandakan Yes, kemudian klik register.

6. Kemudian login email anda dan cari email dari Ojooo yang bertajuk “Verify your email address”

7. Klik verbinding untuk verify tu, dan paparan seterusnya masukkan account email (email yang anda register ojooo tadi) dan masukkan verification code-copy paste jouw dari email anda tadi. Selesaikan captcha “i am not a robot” dan kemudian akhir sekali klik verify

8. Selesai pendaftaran- Selamat Mencuba!

Cara Kumpul Bitcoin Percuma di Multicoinfaucet

Hari ni saya nak tunjukkan cara nak kumpul bitcoin percuma dari faucet Multicoinfaucet. Nak voorkeur senang jouw, boleh buka laman web multicoinfaucet ni sambil2 anda buat kerja harian anda.

Jika anda belum tahu mengenai bitcoin percuma,

Cara kumpul bitcoin percuma di Multicoinfaucet

Two. Klik ” GO TO BITCOIN FAUCET”

Trio. Klik pada “Earn dan pilih Faucet”

Four. Klik pada gambar yang disuruh, contoh: Truck dan klik “Claim bitcoins”

Five. Anda boleh voorkeur setiap 30 minit. Timer disediakan untuk anda. Selamat mencuba!

Cara Keluar (withdraw) Duit Dari Payza

Alhamdulillah, Clixsense telah hantar bayaran upah klik iklan ke akaun Payza saya pada Two May 2018 yang lepas.

Sebelum keluar duit dari akaun Payza, anda perlu verify dulu akaun Payza anda.

Lihat Cara Verify akaun Payza (klik)
Cara Keluar ( Withdraw) Duit Dari Payza

Hari ni saya tunjukkan pula cara keluarkan duit dari Payza, iaitu duit upah yang telah kita dapat dari Clixsense.

Duit dari Clixsense===>, Payza====>,Bitcoin wallet====>, barulah boleh masuk ke canap tempatan.

Memang panjang sikit rentetannya, tapi apa nak buat, sekarang dah tak boleh guna Paypal, kalau dulu:

Clixsense===>, Paypal===>, akaun handelsbank tempatan

Three. Kemudian klik bitcoin, dari Payza tak boleh terus keluar ke akaun bankgebouw ye, kena keluarkan ke bitcoin wallet dulu.

Four. Masukkan jumlah (usd) dan address wallet bitcoin anda. Sapa tak tahu mana nak dapat wallet bitcoin, baca ni dulu Cara Membuat Bitcoin Wallet

Five. Lepas tu jika ada paparan untuk check , pastikan anda check betul2 jumlah dan toverfee yang dikenakan, jika setuju, klik proceed. Kemudian anda akan dapat email Payza dah terima permohonan keluar duit dari Payza

6. Kemudian selepas Three hari, saya dapat email mengatakan bitcoin tersebut telah di masukkan ke wallet bitcoin saya..Alhamdulillah senang jouw keluar duit dari Payza kan…

Jadi buka wallet bitcoin anda (Luno) dan check kemasukkan bitcoin tersebut. Selamat mencuba!

Cara Membuat Bitcoin Wallet/Address di Luno

Cara Membuat Bitcoin Wallet/Address Di Luno

Kalium ini saya akan membuat tutorial yang sangat penting di dunia bitcoin iaitu membuat bitcoin wallet atau dalam erti kata lain membuat Bitcoin Address yang fungsi nya untuk menyimpan bitcoin yang kita kumpul secara percuma tadi.

Untuk yang belum tahu apa itu wallet bitcoin sila baca wetsartikel ini :

Cara Daftar di Luno untuk dapat Bitcoin Wallet Address
  • Mula-mula klik pada listig berikut ===>, Daftar Luno
  • Klik “Sign Up” pada sebelah kanan atas laman web tersebut
  • Isi email, password dan negara anda
  • Klik Sign Up
  • Jangan lupa catitkan email dan simpan password Luno anda, ianya rahsia dan tidak boleh diberitahu kepada orang lain. Ini berfungsi untuk recover akaun anda jika anda lupa detail akaun anda.
  • Buka email anda, dan cari email dari Luno untuk pengesahan email anda. Verify email anda dengan klik verbinding pengesahan yang diberikan. Selesai pendaftaran..tahniah!
  • Selepas confirm email address, klik Proceed..kemudian dia akan bawa ke back office bitcoin wallet Luno, klik let’s go.
  • Klik Verify Identity, masukkan nombor telefon anda, satu kod akan dihantar ke handphone anda.
  • Masukkan code untuk verify identity, kemudian masukkan private details: nama dan no kad pengenalan, klik submit.
  • Selesai pendaftaran bitcoin wallet, tahniah!

Cara nak dapatkan bitcoin wallet address dari Luno

1. Login akaun Luno anda untuk ambil bitcoin wallet address anda (alamat bitcoin). Pada huis pagina, klik Receive

Two. Setelah itu klik Address, ambil nombor yang panjang yang terpapar, itu adalah bitcoin wallet address anda. Address itu lah yang anda perlu masukkan jika anda nak semua bitcoin yang anda kumpul masuk ke wallet bitcoin anda. Copy alamat bitcoin tersebut untuk tujuan withdraw satoshi dari faucet bitcoin ke bitcoin wallet.

Contoh di web faucet bitcoin seperti Premie bitcoin, anda akan diminta memasukkan Bitcoin Address maka masukkan lah address tu, lepas tu baru withdraw satoshi percuma.

Related movie: The Future of Blockchain and Bitcoin – Jeff Berwick on Freedom’s Phoenix


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *