Novodobno rudarjenje

Ce povem na kratko, jouw to racunanje razlicnih podatkov.

Pri rudarjenju so podatki v t. i. verigah blokov (ang. Block chain). Vsi mining podatki so narejeni tako, da porabijo veliko kolicino virov (CPE moc, GPE moc, RAM …), hkrati vader jij tezavnost na taksnem nivoju, da se na dan lahko najde samo nekaj blokov.

BitCoin

Pred casom jij bil zelo popularen BitCoin, veranderingsproces rudarjenja paps jou kreator uporabil za dodajanje podatkov transakcij v javne zapise. Kluizenaarshut sistem jou tako samozadovoljiv, saj se, dokler so ljudje, ki rudarijo, vse zapisuje tudi v javne zapise transakcij. Rudarjenje jij dobilo svoje ime v casu BitCoin-ov, saj podobno krotwoning pri pravem rudarjenju potrebujes moc ter dobis neko valuto– v pravem rudarjenju jij bilo to zlato, v nasem primeru paps BitCoin. S tem se tudi delno kontrolira, koliko valute pride na market v nekem casovnem obdobju. Tezavnost v BitCoinu predstavlja SHA-256 Hash, ki se uporablja za glavo bloka.

Kaj jij Hash?

Hash jou racunalnisko-matematicna funkcija, ki se uporablja podobno krot enkripcija, vendar le v eno smer. Uporabna jouw pri shranjevanju gesel, potrjevanju datotek te podobno. SHA-256 jij ime algoritma za hashing.

Primer: 123456789 = 15e2b0d3c33891ebb0f1ef609ec419420c20e320ce94c65fbc8c3312448eb225

Kako priti do podatkov, ki so za to funkcijo? Odgovor jouw zelo kratek, s poizkusanjem.

Razlika med BitCoin te Etherium rudarjenjem

Obstajajo neke fundamentalne razlike med BitCoinom te Etheriumom, ceprav so podatki racunanja podobni te pridobljeni na podoben nacin. Glavna razlika jou v ustvarjalcevi zelji, da bisexual BitCoin postal neke vrste zamenjava za PayPal ter podobne internetne placilne sisteme. Razvijalec Etheriuma vader zeli, da bisexual z njim ustvaril t. i. svetovni racunalnik oz. super racunalnik svetovnih razseznosti. Z uporabo porazdeljenega racunalnistva prakticno vsak racunalnik naredi del dela te nek kontrolni racunalnik sestavi vse dele skupaj. To jou glavna razlika.

Denarna valuta BitCoin jou zij dosti bolj razvita te obsezna, medtem ko jouw Etherium se v razvoju.

Moje mnenje

Moje mnenje jou zelo mesano, saj ne zaupam novim valutam, ki so premalo preverjene te nimajo nekega ozadja krot uradne valute drzav ali skupin drzav. Namrec, ce se valuta zrusi, lahko izgubis veliko denarja. Seveda se lahko to zgodi tudi z uradnimi valutami, vendar pri njih obstaja neka varnostna mreza, v katero se valuta ujame te zaustavi padanje, s cimer so ljudje bolj zasciteni.

Related movie: CPU Mine ZOIN Coin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *